Het verhaal


In het verhaal (met een diepere laag) dwaalt de reiziger door het Slingerbos, op zoek naar antwoorden. Geholpen en gestuurd door een geheimzinnige kauw, ontmoet hij onderweg de professor, de houtsmid en de fee. Samen versterken ze elkaar en bouwen ze de Sterrenplukmachine. Zal het hen lukken het geheim van de stervende ster te ontrafelen? Of is er misschien een groter geheim?

De kracht van het verschil


Inspiratie van dit verhaal is gevonden in Human Dynamics. Dit is een zienswijze waarin verschillen tussen mensen worden uitgelegd. Verschillen kunnen elkaar versterken. In het Slingerbos wonen prachtige mensen, maar ze kennen elkaar niet of nauwelijks. Door de reiziger en de mysterieuze kauw ontmoeten ze elkaar. Zo worden ze vrienden, ontdekken elkaars talenten waardoor ze hun dromen waar kunnen maken.

Een fragment:


’Nog steeds kleurt en beweegt de hemel, de hemel danst! En Mira danst mee. Ademloos aanschouwen de vrienden dit tafereel. Dit is het Noorderlicht. De dansende aura van een overleden ziel’, legt de fee uit. Ze vervolgt: ‘Het is de dansende aura van Mira, en van de kauw. De kauw was om on sheen, liet ons ontmoeten. Liet ons elkaar vinden, elkaar lief te hebben, elkaar te respecteren en waarderen. We zijn zo verschillend en zo mooi anders. Mira bracht ons samen en samen konden we meer. Om iedereen zit een kauw, soms zit de kauw zelfs even op onze schouder’.

Zoals wij de sterrenplukkers geloven: 'Vertouw op jezelf en maak je dromen waar!'